Συνεχίζεται ο αναίτιος «πόλεμος» της πατρινής εφημερίδας «Πελοπόννησος» προς την Ιερά Μητρόπολή μας

Επιθυμούμε να εκφράσουμε καταρχάς την απορία μας και κατά δεύτερον την αγανάκτησή μας προς την πατρινή εφημερίδα «Πελοπόννησος»

για τον αναίτιο «πόλεμο» που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και κατ’ επέκταση η Ιερά Μητρόπολή μας από μία σειρά δημοσιευμάτων του συγκεκριμένου έντυπου Μέσου.

            Τελευταίο «κρούσμα» της ανεξήγητης πολιτικής που έχει χαράξει η διεύθυνση και το συντακτικό προσωπικό τής εν λόγω εφημερίδος είναι το χθεσινό (14/11) πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Πρόσφυγες σε Μονή των Καλαβρύτων», όπου τεχνηέντως και σκοπίμως δεν αναφέρεται ότι η Ιερά Μονή Πορετσού δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολή μας, προφανώς διότι κάποιος ή κάποιοι επιθυμούν να μας εκθέσουν, άγνωστο το γιατί…

            Την ίδια απαράδεκτη πρόθεση επιδεικνύουν και στο αναλυτικό ρεπορτάζ που παρατίθεται στην 5η σελίδα της εφημερίδας, το οποίο έχει τίτλο «Πρόσφυγες σε μοναστήρι» και υπότιτλο «Ώρες απομένουν μέχρι την εγκατάσταση περίπου 60 προσφύγων στην Ιερά Μονή Πορετσού της περιοχής των Καλαβρύτων, στο πλαίσιο του σχεδίου προώθησης μεταναστών από το Αιγαίο στην ενδοχώρα», όπου και πάλι αφήνεται να εννοηθεί ότι η εν λόγω Ιερά Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

            Βέβαια, σε κάποιο σημείο τού κειμένου «θυμούνται» να αναφέρουν ότι «το συγκεκριμένο μοναστήρι βρίσκεται στα όρια του δήμου Καλαβρύτων και στην περιοχή Αγράμπελα, εν τούτοις ανήκει διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας», κάτι ωστόσο που όφειλαν να γράψουν στον τίτλο και τον υπότιτλο προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων. Παρεξηγήσεις που προφανώς κάποιος ή κάποιοι εκ της εφημερίδος επιθυμούσαν (και επιθυμούν) να… σπείρουν εντός της τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να πετύχουν τους (άγνωστο από πού εκπορευόμενους) σκοπούς τους.

            Θέλουμε να πιστεύουμε πως το χθεσινό δημοσίευμα θα είναι το τελευταίο μίας σειράς άστοχων και προκλητικών δημοσιευμάτων που λαμβάνουν χώρα εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες και τα οποία θέλουν αλλά δεν μπορούν να στοχοποιήσουν τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο όσο και την Ιερά Μητρόπολή μας.

Top