ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Μαϊος 2019

Από την Ιερά Μητρόπολη γνωστοποιείται ότι μεθαύριο, Πέμπτη 9 Μαΐου, εορτή τού Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος θα τελέσει Αρ-χιερατική Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσιο του Αγίου Νικολάκη το οποίο βρίσκεται στο Βουλωμένο Αιγίου.
Η Θεία Λειτουργία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει από πέρυσι ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προκειμένου να αναδειχθεί ένας θαυματουργός Άγιος, άγνωστος στους περισσότερους, ο οποίος όμως έχει συχνή «παρουσία» και στην Αχαΐα. Πρόκειται για τον Άγιο Νικόλαο τον Νέο, που έχει πάρει την ονομασία «Άγιος Νικολάκης» επειδή μαρτύρησε σε νεαρή ηλικία και προκειμένου να ξεχωρίζει από τον Άγιο Νικόλαο, η μνήμη τού οποίου (ως γνωστόν) τιμάται την 6η Δεκεμβρίου. Αντιθέτως, η μνήμη τού Αγίου Νικολάου του Οσιομάρτυρος τιμάται στις 9 Μαΐου και σε αυτόν είναι αφιερωμένα 17 εκκλησάκια σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, μεταξύ των οποίων και αυτό στο Βουλωμένο.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι χριστιανοί του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής όπως παρακολουθήσουν την ως άνω λατρευτική εκδήλωση.

Περισσότερα

Προχθές, Κυριακή του Θωμά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης

Περισσότερα
Top