ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την εις Κύριον εκδημία τού μακαριστού και ευλογημένου Γέροντα π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, πνευματικού πατρός και κτήτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο Αιγιαλείας. Την Παρασκευή, 19η Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο τέλεσαν στην Ιερά Μονή Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον ενάρετο και οσιακό βίο του, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ανοικοδομήσει εκ βάθρων και να οργανώσει το Ιερό Κοινόβιο σύμφωνα με τις αρχές του Ορθόδοξου Μοναχισμού και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Με την οσιακή ζωή του υπήρξε κανών και τύπος αληθινού Μοναχού, ενώ με τις πατρικές του νουθεσίες καλλιεργούσε και καθοδηγούσε τόσο τις Μοναχές όσο και τα πνευματικά του τέκνα. Η αρετή όμως που τον διέκρινε ήταν η βαθιά ταπείνωσή του. Ζούσε στην αφάνεια και εργαζόταν αθόρυβα για την δόξα του Τριαδικού Θεού.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο μακαριστός π. Ευσέβιος να δέεται για όλους και να είναι κοντά μας, ασπίδα και προστασία τόσο στην Ιερά Μονή όσο και στην Ιερά Μητρόπολή μας.

 

 

Περισσότερα

Εκδημία Κληρικού

  • Ιουνίου 22, 2020

Σήμερα, 22α Ιουνίου, εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 60 ετών, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Οικονομόπουλος, εφημέριος Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου Συμπολιτείας. Ο μακαριστός διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του.

          Επρόκειτο για έναν ακούραστο, με ψυχικά χαρίσματα και αποθέματα ιερέα, το όνομα του οποίου ήταν γνωστό σε όλη την περιφέρεια της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, τόσο για την καλοσύνη του όσο και για το ιερατικό του ήθος.

          Ο πατήρ Δημήτριος Οικονομόπουλος χειροτονήθηκε Διάκονος στις 16 Ιανουαρίου 1984 στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου και έξι χρόνια αργότερα (22 Απριλίου 1990) χειροτονήθηκε Ιερέας, αναλαμβάνοντας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαυρικίου. Στις 26 Φεβρουαρίου 1996 μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου, τον οποίο διακόνησε μέχρι σήμερα, ήτοι 36 συναπτά έτη υπηρεσίας.

          Ο αείμνηστος π. Δημήτριος δημιούργησε μαζί με την ευσεβή πρεσβυτέρα του μία θεοφιλή οικογένεια. Εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μεγάλωσαν και σπούδασαν τα τέσσερα τέκνα τους, μεταλαμπαδεύοντας στις ψυχές τους πίστη στον Χριστό και τις πανανθρώπινες αξίες.

          Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 23η Ιουνίου, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.

          Αιωνία η μνήμη αυτού!  

Περισσότερα
Top