ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020

Με ιδιαίτερη χαρά γνωστοποιούμε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, μνήμη του Οσίου Πατρός Ιερωνύμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

          Το απόγευμα της Κυριακής, 14 Ιουνίου, στις 7:00μ.μ θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικὸ Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

          Το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου, από τις 7.00π.μ. έως τις 10.30π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

          Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των εκπροσώπων των Αρχών, του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού στο Επισκοπείο (Μελετοπούλων 44), στην αίθουσα του Θρόνου, ως ακολούθως:

          Το πρωί από 11:00π.μ. έως 1.00μ.μ.

          Το απόγευμα από 6.00μ.μ. έως 8.30μ.μ.

Περισσότερα

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον Ιερό Mητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου τελέστηκαν Εσπερινός επί τη εορτή της Δεσποτικής Εορτής της Πεντηκοστής και Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο με σκοπό την πνευματική ενίσχυση και ευλογία των μαθητών που μετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

          Στην Ακολουθία παρευρέθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και αρκετοί μαθητές, οι οποίοι έλαβαν τις εγκάρδιες και θερμές πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου για φωτισμό και επιτυχία.

          Στη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι στη ζωή σημασία έχει πάντοτε η προσπάθεια και ο αγώνας, διότι μέσα από αυτά αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι αρετές τού κάθε ανθρώπου, ενώ συμβούλευσε τα παιδιά να προσπαθήσουν να μην έχουν άγχος αλλά αληθινή πίστη στον εαυτό τους και στον Ένα και Αληθινό Θεό, διότι μόνο με Αυτόν βοηθό μπορούν να βγουν νικητές και να εκπληρώσουν όλους τους στόχους τους.

          Εξέφρασε την εγκάρδια ευχή ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός και η Παναγία Τρυπητή να τους συνοδεύουν και να έλθουν αλληλέγγυοι και συνεργοί στον αγώνα τους, ώστε με υπομονή, αυτοσυγκράτηση και ηρεμία να προσέλθουν στις προσεχείς εξετάσεις. 

 

 

 

 

Περισσότερα
Top