ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Friday, 01 October 2021

 

 

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας ανακοινώνει ότι, μετά την αποχώρηση για λόγους συνταξιοδότησης του κ. Σαράντη Μουτσάτσου, Διευθυντή του Ιδρύματος Αγάπης Μέλαθρον «ο Άγιος Χαράλαμπος», τοποθετήθηκε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή, από 1ης Σεπτεμβρίου 2021 ο Αιδεσιμολογιώτατος  Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Καπράλος, μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ. Ιερωνύμου και ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ. Σ. του Ιδρύματος.

Ο π. Στυλιανός Καπράλος πέραν του ότι είναι ένας κληρικός αφοσιωμένος με ζήλο στο λειτουργικό και ενοριακό του έργο, προσφέρει παράλληλα και σοβαρό φιλανθρωπικό έργο. Για πολλά χρόνια (από το 2008) είναι Υπεύθυνος και  έχει αναλάβει - την οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Το κελάρι της Αγάπης» συνεπικουρούμενος στο έργο αυτό από την οικογένειά του!

Μετά ταύτα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκφράζει, εν πρώτοις,  τις ευγνώμονες ευχαριστίες του στον κ. Σαράντη Μουτσάτσο για την πολυετή και καρποφόρο προσφορά του και του εύχεται υγεία και γόνιμη δημιουργία στην οποιαδήποτε ενασχόληση στη ζωή του! 

Ακολούθως δε, εύχεται στον νέο Διευθυντή, π. Στυλιανό Καπράλο, να έχει την από Κυρίου δύναμη και τον θείο φωτισμό, ώστε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, αναδεικνύοντας τα πνευματικά και ψυχικά του χαρίσματα προς δόξα της Εκκλησίας μας και όφελος του πάσχοντος συνανθρώπου μας!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΠΡΑΛΟΥ

Έγγαμος κληρικός, πατέρας τριών τέκνων

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΠΑ.ΠΕΙ.

Απόφοιτος Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών

Γλώσσα: Γαλλικά

Χειροτονία εις Διάκονον: 2003

Χειροτονία εις πρεσβύτερον:2004

Χειροθεσία εις Οικονόμον & Πρωτοπρεσβύτερον: 2011

Χειροθεσία εις Πνευματικόν: 2013

Υπεύθυνος για το «ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»: από το 2008 και εξής.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

READ_MORE_K2

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας ευχαρίστως ανακοινώνει ότι με απόφαση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ιερωνύμου ανέλαβε την τιμητική ποιμαντική θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ακράτας ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, π. Σπυρίδων Σιαφλάς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναγνωρίζοντας και συνεκτιμώντας τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του π. Σπυρίδωνα Σιαφλά καθώς και την πολυετή και ευδόκιμη ιερατική και ποιμαντική  εμπειρία του, του απένειμε αυτή την εξαιρετική διάκριση διορίζοντάς τον στην προαναφερθείσα τιμητική θέση.

Εύχεται δε ενθέρμως και εγκαρδίως να έχει την ευλογία και την  θεία ενδυνάμωση του Κυρίου, ώστε να ενισχύεται πνευματικά  στα νέα του καθήκοντα συνεχίζοντας την καρποφόρο διακονία του προς οικοδομή και ωφέλεια ψυχών, αλλά και προς δόξα της του Θεού Εκκλησίας

 

Σύντομο Βιογραφικό π. Σπυρ. Σιαφλά

 • Έγγαμος κληρικός, πατέρας δύο τέκνων
 • 1958- Γεννήθηκε στο Βούτσιμο Αιγιαλείας
 • 1977- Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές μου στο Λύκειο Ακράτας
 • 1979- Απόφοιτος διετούς Ανωτέρας Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών
 • 1979- Απόφοιτος Φροντιστηρίου κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
 • 1983- Απόφοιτος τριετούς Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών
 • 1989- Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • 2007- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ
 • Συμμετοχή σε ημερίδες και Θεολογικά συνέδρια απόφοιτων μεταπτυχιακών
 • 1983- Χειροτονία εις Διάκονον
 • 1984- Χειροτονία εις Πρεσβύτερον
 • 2012- Χειροθεσία εις Οικονόμον
 • 2019- Χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερον

Εκ του Γραφείου Τύπου  Ιεράς Μητροπόλεως

READ_MORE_K2
Top