ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Friday, 10 September 2021

Προς

τους μαθητές , εκπαιδευτικούς & γονείς

A’/θμιας & Β’/θμιας  Εκπαίδευσης

περιοχής  Καλαβρύτων & Αιγιαλείας  

 

 Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές,  Σεβαστοί εκπαιδευτικοί,   Αγαπητοί  γονείς

 και   κηδεμόνες,    

 

Επ’ ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους, 2021-22, θα ήθελα να απευθυνθώ προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να εκφράσω τις εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές μου σε όλους σας  για μία χρονιά καλή κι ευλογημένη, γόνιμη και δημιουργική, γεμάτη από την  χάρη και δωρεά του Αγίου Πνεύματος.

Με την ακολουθία του Αγιασμού η Εκκλησία μας ευλογεί το ξεκίνημα μίας ακόμα σχολικής χρονιάς και προσεύχεται θερμά, ώστε η Χάρη του Θεού να φωτίζει και να καθοδηγεί όλους σας στον καθημερινό αγώνα σας για την γνώση.

Η έναρξη του νέου σχολικού έτους σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας δημιουργικής  πορείας και γοητευτικής διαδρομής! Ο χώρος του σχολείου είναι το εργαστήρι της μάθησης, της δημιουργικότητας, της ευγενούς άμιλλας, της συναλληλίας, της συνεργασίας και της συλλογικής ευθύνης.

Σ’ αυτήν την αναζήτηση των αξιών και της γνώσης αρωγοί και συμπαραστάτες είναι οι γονείς, οι οποίοι καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα, δυσκολίες και νέα δεδομένα.

Οι εκπαιδευτικοί παράλληλα, συνοδοιπόροι στο ταξίδι της γνώσης με τα παιδιά μας, με τις γνώσεις, την ευαισθησία  τους καί την  θέληση για προσφορά είναι έτοιμοι να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους, ώστε εκείνα να είναι σε θέση να ζήσουν απρόσκοπτα και δημιουργικά στο ολοένα διευρυνόμενο πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Αγαπητοί μου,

Σε μία περίοδο φόβου και ανασφάλειας χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία μας μία Παιδεία ανθρωπιστική, η οποία μεταδίδει γνώσεις και ήθος, και διαμορφώνει ακέραιους χαρακτήρες, ελεύθερους και υπεύθυνους αυριανούς πολίτες. Είστε μία γενιά που έχει άπειρη πληροφορία. Μην μείνετε σ’ αυτήν.  Μετατρέψτε μαζί με τους δασκάλους σας αυτή την πληροφορία σε γνώση. Κάνετε την γνώση σοφία, πνεύμα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι στο πλάι σας, αρωγός και συνοδοιπόρος, για τήν  στήριξη του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού σας έργου, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι μία χρονιά γόνιμης συνεργασίας, και πραγματικής προόδου.

Επιλογικά εύχομαι και πάλι σε όλους σας ο Πανάγαθος Θεός, η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως, να σας χαρίζει υγεία, θέληση ακατάβλητη και θείο φωτισμό, ώστε να προκόπτετε «σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεώ και ανθρώποις»

 

Μετά πατρικής αγάπης και θείας ευλογίας

Ο Μητροπολίτης

Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

READ_MORE_K2

 

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι και  κατά την φετινή σχολική περίοδο, θα λειτουργήσει η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ       στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»), Πολυχρονιάδου 8 - άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου.

Η Σχολή για (30) τριάντα συνεχόμενα χρόνια καλλιεργεί την Ψαλτική Τέχνη και την μεταλαμπαδεύει σε νέους ανθρώπους επανδρώνοντας έτσι τα Αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας. Επίσης, επισημαίνουμε την συμμετοχή πολλών Ιεροψαλτών, αποφοίτων της Σχολής μας, σε Βυζαντινούς  Χορούς που ψάλλουν σε Ιερούς Ναούς και συμμετέχουν σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Στη σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν σχετικής φωνητικής εξέτασης.

Αιτήσεις εγγραφών μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στη Σχολή οι ενδιαφερόμενοι (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 7-9 μ.μ. – τηλ.2691068180), ή να επικοινωνήσουν με τους: κ. Βασίλειο Μπίκο (τηλ.2691072327 - 6938484067), ή κ. Παναγιώτη Αχιλλιά (τηλ.2691025071). από 10 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη των μαθημάτων  θα γίνει την 1η Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30 μ.μ. οπότε θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός και  θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση όλων των μαθητών της Σχολής.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

READ_MORE_K2
Top