ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Wednesday, 01 September 2021

 

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας ευχαρίστως γνωστοποιεί στους ευσεβείς πιστούς ότι προβάλλεται στην μεγάλη οθόνη η ζωή και το έργο του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας Αγίου Νεκταρίου με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από της οσιακής κοιμήσεώς του.

 Ο λαοφιλής  αυτός Άγιος υπέμεινε την αδικία, τις διώξεις, τις συκοφαντίες, τις δυσκολίες  με αληθινά αγιοπατερικό φρόνημα,  με βαθυτάτη και αμετάπτωτη πίστη στο Χριστό, με καρτερικότητα, με ανεξικακία, με ιώβεια υπομονή, με ταπείνωση, πραότητα και πολλή προσευχή, δίνοντας προς όλους το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς, της νίκης της πίστεως έναντι  της αμαρτίας και της αδικίας. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται καλλιτεχνικά με παραστατικό τρόπο στην κινηματογραφική ταινία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός η προβολή αυτής της ταινίας, σε μια εποχή που τα πρότυπα ελλείπουν και είναι βέβαιο πως θα γίνει αφορμή μιας ευρύτερης γνωριμίας με έναν γνήσιο και αληθινό άνθρωπο του Θεού.

Προτρέπομε λοιπόν,  όσους επιθυμούν, να παρακολουθήσουν την ταινία αυτή για να ωφεληθούν πνευματικά.

Στην περιοχή Αιγιαλείας η ταινία θα προβάλλεται από 2 έως 8 Σεπτεμβρίου, στον θερινό Κινηματογράφο «Σινε - Δροσιά», στα Σελιανίτικα, σε δύο βραδινές προβολές 8.30 και 10.30.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου  Ιεράς Μητροπόλεως

READ_MORE_K2

 

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι αδυνατεί να κάνει δεκτές επί πλέον αιτήσεις ενδιαφερομένων για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Τα Αγγελουδάκια» δεδομένου ότι:

  1. Έχει ήδη συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, στο οποίο είναι ενταγμένος ο Σταθμός, αριθμός θέσεων,
  2. Η δυναμικότητα του Σταθμού σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του είναι αυστηρά προκαθορισμένη.

Η Ιερά Μητρόπολη δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

  • ευχαριστεί θερμά όλους τους ενδιαφερομένους για την εμπιστοσύνη τους και την εκδήλωση προτίμησης προς τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας,
  • εύχεται στους μικρούς μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά, υγεία και θεία ενδυνάμωση,
  • διαβεβαιώνει, τέλος, όλους τους ενδιαφερομένους ότι, όταν, συν Θεω, ολοκληρωθεί το νέο κτίριο, το οποίο ανηγέρθη με την ευλογία και την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου π. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, κ. Αμβροσίου, κι όταν, επομένως, θα εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προδιαγραφές, τότε θα υπάρξει η δυνατότητα για την εξυπηρέτηση πολύ μεγαλύτερου αριθμού βρεφών και νηπίων.

Εκ του Γραφείου Τύπου  Ιεράς Μητροπόλεως

READ_MORE_K2
Top