ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Tuesday, 21 September 2021

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι με πρωτοβουλία του ΣεβασμιωτάτουΠοιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου,κατά τη φετινή περίοδο 2021-2022, θα λειτουργήσει στην Ιερά Μητρόπολή μας Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής.

Σκοπός του νεοσυσταθέντος τμήματος είναι η εκμάθηση του πλούσιου δημοτικού και λαϊκού ρεπερτορίου του οποίου οι ιδιαιτερότητες ορίζουν τοπικότητες στη γεωγραφία (Μ. Ασία, Αιγαίο, Θράκη, Ήπειρος κλπ.), αλλά και τροπικότητες στην πορεία του χρόνου (ρεμπέτικο, ελαφρό, έντεχνο κλπ.).

Τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας δεν αναδεικνύουν απλώς τις ερμηνευτικές ικανότητες τωνπαιδιών, αλλά τα βοηθούν να ανακαλύψουνκαι να απολαύσουν τη λησμονημένη ντόπια παράδοσηκαι να μυηθούν στην τέχνη της ελληνικής μουσικής.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»),  οδός Πολυχρονιάδου 8 στο Αίγιο.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο κ. Σπυρίδων Οικονομόπουλος, Καθηγητής Μουσικής, προς τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση. (τηλ. 6937509538) . 

Αιτήσεις εγγραφών συμπληρώνονται και υποβάλλονταιστο ισόγειο των Γραφείωντης Ιεράς Μητροπόλεως οδός Ρωμανιώλη 41 στο Αίγιο(Δευτέρα έως και Παρασκευή, 9-13:00 μ.μ. – τηλ.26910 21777), από 20 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου.Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στις 10:00.

             ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

READ_MORE_K2
Top