ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - Thursday, 23 September 2021

Πρός τό Χριστεπώνυμο Πλήρωμα

τῆς καθ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

 

  

Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐνάρξεως τοῦ νέου ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους ἡ τοπική μας Ἐκκλησία στοχεύουσα πάντοτε στόν ἁγιασμό, τήν πνευματική στερέωση καί ἐνίσχυση τοῦ λαοῦ μας, ἰδιαίτερα στούς δύσκολους καιρούς πού διανύουμε, καί σέ μία προσπάθεια νά ἐπαυξήσει τήν προσευχητική μας διάθεση μέ σκοπό τήν ἐκζήτηση τοῦ ἐλέους καί τῆς χάριτος τοῦ Θεοῦ στή ζωή μας, πυκνώνει   τίς  ἑβδομαδιαῖες λατρευτικές συναντήσεις μέ τήν καθιέρωση σέ κάθε ἐνορία τῆς Μητροπολιτικῆς μας Περιφέρειας τῶν παρακάτω Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν:

α. Μία ἡμέρα τήν ἑβδομάδα  θά τελεῖται τό Ἱερό Μυστήριό του Εὐχελαίου καί στή συνέχεια Ἱερά Παράκληση στόν Ἅγιο Λουκᾶ. Γιά τήν ἡμέρα καί τήν ὥρα τελέσεώς τους μπορεῖτε νά ἐνημερωθεῖτε ἀπό τήν ἐνορία σας.

β. Κάθε πρώτη του μηνός στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας θά τελεῖται ἡ Ἀκολουθία τοῦ Ἁγιασμοῦ.

Πατρικά, λοιπόν, σᾶς προτρέπω νά ἀξιοποιήσετε ὅλοι τίς λατρευτικές αὐτές εὐκαιρίες διά τῆς προσελεύσεως καί ἐνεργοῦ συμμετοχῆς σας σέ αὐτές, ἀφοῦ ἀποτελοῦν πηγή ἁγιασμοῦ, παρηγορίας, ἀνακουφίσεως, παρακλήσεως ἀλλά καί προετοιμασίας μας διά τήν συμμετοχή μας τόσο στό Ἱερό Μυστήριο τῆς Μετανοίας καί Ἐξομολογήσεως, καθώς μᾶς δίνουν τό ἔναυσμα νά κάνουμε μία βαθύτερη ἐνδοσκόπηση στά μύχια της καρδιᾶς μας, νά ἀνακαλύψουμε τήν ἁμαρτωλότητα καί ἀναξιότητά μας  καί νά ἐκζητήσουμε τό ἔλεος καί τήν χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅσο καί στό Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας, τῆς κοινωνίας καί τῆς μετοχῆς μας στό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ. 

 

Μετ’ εὐχῶν πατρικῶν

Ὁ Μητροπολίτης

† Ὁ Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας Ἱερώνυμος

READ_MORE_K2

ΘΕΜΑ: ΕΝΑΡΞΗ  ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας ευχαρίστως ανακοινώνει ότι με την ευλογία του Πανάγαθου Θεού αρχίζει κι εφέτος στις ενορίες της Μητροπολιτικής περιφέρειας η νέα κατηχητική- ιεραποστολική χρονιά.

Η Εκκλησία μας ώρισε την Κυριακή του Σπορέως (για την φετινή χρονιά είναι στις 17 Οκτωβρίου) να αρχίζει τις λατρευτικές και τις κατηχητικές της συνάξεις με πυκνότερη πνευματική σπορά συνεχίζοντας το έργο του πρώτου και μεγάλου Σπορέως, του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Ακολουθώντας, λοιπόν, το παράδειγμα του Κυρίου η μητέρα μας Εκκλησία εκδηλώνει πλούσια την αγάπη και την ποιμαντική της φροντίδα προς τα νεαρά βλαστάρια της. Και έκφραση αυτής της αγάπης είναι και η Κατήχηση, η ιερή προσπάθεια, δηλαδή, τα παιδιά που βαπτίζει σε νηπιακή ηλικία, στη συνέχεια να τα κατηχεί. Να τα διδάσκει τις αλήθειες της πίστεως. Να τα καθοδηγεί στη χριστιανική ζωή.

   Το ιερό και υπεύθυνο τούτο έργο η Εκκλησία το εμπιστεύεται σε κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη της, τους κατηχητές και τις κατηχήτριές της. Νέους ανθρώπους με πίστη, με ζήλο, με ενθουσιασμό. Με αγάπη προς τα παιδιά μας, αλλά και με την αναγκαία κατάρτιση στο έργο της χριστιανικής αγωγής

Τα Κατηχητικά μας Σχολεία, τα οποία θα λειτουργήσουν στις ενορίες της μητροπολιτικής μας περιφέρειας με την ευθύνη των εφημερίων, αποτελούν μία πνευματική όαση για τις νεανικές ψυχές, ενώ είναι ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεόν, το ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη αυτός ο Ιερός θεσμός και μάλιστα σήμερα, που έχουμε φορτώσει τα παιδιά μας με βαρύ πρόγραμμα, το οποίο τους αφαιρεί όλο σχεδόν τον ελεύθερο χρόνο, ενώ παράλληλα ζουν τις πολλές και μεγάλες προκλήσεις ενός κόσμου υλιστικού, χωρίς αρχές και ιδανικά. Χρέος, επομένως, όλων μας είναι να σταθούμε δίπλα τους με κατανόηση και αγάπη, να τα συνδέσουμε από μικρά με την Εκκλησία μας και να τα βοηθήσουμε να βάλουν τον Χριστό ως οδηγό της ζωής τους. «Άφετε τα παιδία ελθείν προς με» μας παροτρύνει ο Κύριός μας.

Η Ιερά μητρόπολη δια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ προτρέπει και προσκαλεί πατρικά όλους τους γονείς και κηδεμόνες, να συντελέσουν, ώστε να μη στερηθούν τα παιδιά αυτήν την εμπειρία ζωής  παροτρύνοντάς τα να φοιτήσουν στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας τους. Σε μια κρίσιμη εποχή, όπως η σημερινή, επιβάλλεται να τα θωρακίσουμε πνευματικά ενθαρρύνοντάς τα να πλησιάσουν τον Κύριο Ιησού και να αναδειχθούν ζωντανά μέλη της Εκκλησίας Του.

Είθε ο ο Πανάγαθος Θεός να ευλογήσει και την νέα μας κατηχητική προσπάθεια και διακονία, προς δόξαν του αγίου Ονόματός Του και οικοδομήν των πιστών και ιδιαιτέρως των παιδιών μας.

 Υ.Γ. Να αναγνωσθεί στους Ι. Ναούς τις Κυριακές, 26/9 ΚΑΙ 3/10, 10/10 ε.έ.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

READ_MORE_K2
Top